Els noms proposats / La teva proposta

Quina dona (o persona de gènere dissident) es mereix tenir un carrer a Barcelona?
Envia la teva proposta.

       (REQUISITS)
Per poder dedicar un carrer a una persona han d’haver passat, com a mínim, cinc anys des de la seva mort. L’única excepció a aquesta norma és que en vida se li hagués atorgat la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona. Abans de fer la proposta, t’agrairem, també, si pots revisar a través d’aquesta eina que l’homenatge sigui inèdit a l’espai públic de Catalunya.

       (PROPOSTA)

       (CONTEXT)
Les dades parlen per si soles: en ple 2022, Barcelona encara només té un 10% de carrers amb noms de dones. O, que és el mateix: el 90% de les vegades que ens contextualitzem ho fem a través de llegats no femenins. L’impacte d’aquesta atròfia urbanística és una metàfora de tot el que encara ens queda per fer i desfer en pro de la justícia. La bona notícia, però, és que l’Ajuntament està obert a subvertir aquestes dades. El problema és que sovint aquesta informació no arriba, i si ho fa es veu llunyana i/o inassolible. És per això que les veïnes de Gràcia volem dedicar aquest 8M a accelerar el procés. Per fer-ho, abraçarem la Plaça del Sol amb tot de rètols de noms de dones que per la seva trajectòria es mereixerien tenir un carrer, una avinguda o una plaça. A través d’aquest espai web, la consulta es farà extensiva a tothom qui vulgui participar-hi. I és més: les propostes de noms que compleixin els requisits dictats pel nomenclàtor barceloní seran enviades a la institució encarregada d’aquest assumpte. Potser així agilitzem el canvi. Potser així almenys deixarem clar que les ciutats, per ser igualitàries, també han de portar noms de dones.

       (EDICIÓ ANTERIOR)   
L’any passat vam fer una cadena col·laborativa de sostenidors que travessava, per partida doble, d’una punta a l’altra de Plaça del Sol. Mitjans com El Diari de BarcelonaEl Punt AvuiLatex Magazine Betevé en van fer ressò.

Projecte conceptualitzat per Anna Roura, i programat per Òscar Rubio
amb la inestimable ajuda de totes les veïnes

©2022, can totes